CEN 2013 - It CEN happen!

 2013.04.17. 23:44

It can’t happen – gondoltuk a tavasz első felében, mikor a hóembereken kívül más nem igen érezhette magát összkomfortosan. Megkésve bár, de törve nem, mégis eljött az ideje, hogy végre valahára tényleg betörjön ide a tavasz, útitársaival az egyetemi napokkal karöltve, hogy elsöpörjék a morgást és rosszkedvet, szeszélyből színesbe öltöztessék pesti campust, és teret adjanak egy jobb jeligének, miszerint it CEN happen!

Álmosan, morcosan, no és természetesen késésben rutinszerűen rohamozol az egyetem felé, hogy még épp elkapd a sorok között surranó katalógust. Egy pillanatra mégis megtorpansz a bejárat előtt, mert valami más lett, nem olyan mint a sokat szidott szürke hétköznapokon. Az emberek mosolygósnak, közvetlennek és vidámnak tűnnek, miközben sört kortyolgatva mindenféle programokról susmorognak. Gyanús, sőt felettébb gyanús, összeesküvést sejtesz, és próbálod óvatosan kifülelni, miről lehet szó. Komoly és komolytalan sportvetélkedők? Különféle látványos bemutatók a tánctól kezdve, a harcművészeten át, egészen a capoeiráig? Civilstandok és társasjátékok? Plakátkiállítás meg valami nagy közös alkotás? Különleges előadások és konferenciák az egyetemen hihetetlen nevekkel fémjelezve? Filmvetítés kritikusakkal fűszerezett popcornnal tálalva? Új tehetségek tűnhetnek fel? Kultúrsátor – áh, szóval ez a nagy fehér dolog – színházzal, közéleti személyiségekkel, beszélgetésekkel, babzsákkal és vízipipával?  Sőt még valami frenetikus esti buli is az egyetemen? Mindez itt és most, amikor már lemondtál arról, hogy ebben a szemeszterben a végén kívül bármi jó is történhet. Két nap, ami kiszínezi a campust, két nap, ami neked szól! El sem hiszed? Pedig megteheted: it CEN happen!

cen2.jpg

A CEN rengeteg programot nyújt nektek. Ezekből máris kínálunk némi ízelítőt.

Kultúrsátor:

Ha egy kis kultúrát szeretnél magadba szívni, és ha már eleged van az egyetem hideg, szürke falaiból, akkor a te helyed a sátor. Itt babzsákokon vizipipák között tengetheted óráidat, és közben a celeb világ, a sport, a színház a zene és más kultúrális guruk társaságát élvezheted.

Játéksátor:

Ez az a hely, ahol újraélheted a gyerekkorod. Társasoktól kezdve a csodák palotájának játékain át, mindent kipróbálhatsz. Random dobálnád a kockát vagy inkább végigküzdenél egy bajnokságot? Hogy melyiket választod, már csak rajtad múlik.

Filmklub:

Idén a filmek kedvelőinek is próbálunk kedvezni, ugyanis a KultOn-nal karöltve úgy döntöttünk csempészünk némi mozgóképet is a programok közé. Nem elég, hogy különböző klasszikusokat nézhetsz meg, még a témában releváns személyiségek véleményét is meghallgathatod. Sőt, ha régóta álmodoztál egy vérbeli kertmozi élményről, most ez is teljesülhet!

Civilfalu:

Standról standra járva mind újabb élmények és játékok várnak majd rád az újjávarázsolt nyugati kapu előtti téren, hiszen mind a diákszervezetek, mind más meghívott vendégek tartogatnak számodra meglepetéseket. Számtalan témakör, változatos arculat, színes programok, a legkülönfélébb témák... és mindez pár méteren belül. Nagy hiba lenne, ha nem járnád végig.

Sport:

Ha a babzsákon fetrengést te nem főprogramnak, hanem csak levezetésnek szánod, ha a napi söröket szívesen levezetnéd előre, ha mindened a mozgás, akkor jó hír, hogy rólad sem feledkeztünk el. A két nap során számos lehetőséged lesz a sport legváltozatosabb formáiban próbára tenni magad. Figyelj, jelentkezz, nehogy lemaradj.


Te is színeznéd a CEN-t? Akkor éppen jó helyen jársz! 

Az egyetem színei

Ha kreatív személyiség vagy nagy adag hozzáadott kritikával és véleménnyel, akkor itt az idő, hogy a te plakátod legyen az aulában megrendezésre kerülő kiállítás fénypontja. Művészek és álművészek, mindkettőtök számára indul egy-egy kategória, úgyhogy félelemnek, visszahúzódásnak most helye nincs! Egyediség, személyiség, merészség – ennyi a kulcs, a megkötéseket elfelejtettük, de a díjazást közel sem!  A részletekről hamarosan lerántjuk a leplet, de addig is megsúgjuk, tényleg megéri ecsetet, esetleg ízlés szerint egeret ragadni...

Ki-mit-tud?


Tehetséges vagy és ezt szívesen megmutatnád a világnak? Tánc, ének, zene vagy bármi őrület? A színpad most csak a tiéd lehet! Egyedül, párban vagy mgad, meg opcionálisan a nézők is, hiszen a tapsvihar mégiscsak dob a produkción. Csak félénknek lenni kár. Már csak azért is, mert úgy hallottuk, a bátor indulók jutalma sosem marad el! Hamarosan pedig mindenre fény derül.

További információért keresd az esemény facebook oldalát!

Nemsokára újabb és újabb kontektokkal jelentkezünk, többek között a CENtúráról is megtudjuk mi is az!

Addig is tavasz, szerelem mindenkinek!
It CEN happen!

A bejegyzés trackback címe:

https://corvinusegyeteminapok.blog.hu/api/trackback/id/tr875231030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása