A CEN harcos oldala

 2013.04.27. 18:55

Capoeira bemutató
hétfőn 16:30-kor a nyugati kapunál

Sokan csak úgy ismerik a capoeirát, mint „az a brazil táncos harcművészet”. Azonban ez az egésznek csak egy nagyon távoli, apró része. Igen, egy harcművészet, hiszen vannak rúgások, ütések, küzdelem. Igen, valahol tánc, hiszen ketten zenére, ritmusra mozognak. Azonban ezen kívül nagyon sok minden más is, az önkifejezés egy igen sokrétű formája, ahol nincsenek betanult mozdulatok.

Capoeira_sc.jpg

Amíg az ember nem látott egy edzést, nem érezte ott helyben a hangulatát, addig nagyon nehéz elképzelni. Hihetetlen sok lehetőség van az önkifejezésre, a különböző mozdulatokkal, akrobatikákkal, zenékkel.

A capoeira hagyományai alapján több stílust különböztetünk meg, melyekben a lassú, földközeli harcoktól kezdve a küzdésen keresztül az akrobatikus bemutatókig sok stílus fellelhető. A játék, k

üzdelem az úgynevezett „roda”-n belül történik, ami gyakorlatilag egy a többi tag által kialakított kör. Itt ketten játszanak egymással, nem a győzelem a cél, nincs legjobb, jó játék lehet az is, ahol minden elől elhajolnak, és az is, ha sok lábsöprés, borítás, találat van.

Sokan nem mernek nekiállni, pedig a capoeira nem igényel különös előképzettséget, megtanulható, és  mindenki megtalálhatja benne a saját stílusát, saját mozdulatait, érdeklődését. Ennek – hasonlóan 

a többi küzdősporthoz – egy övrendszer a mércéje, ami azonban nem vizsgák alapján kerül kiadásra, hanem a mester döntése alapján méri a fejlődést.

Ha szívesen megnéznéd, mi ez az egész, téged is várunk hétfőn 16:30-kor a nyugati kapunál egy hangulatos bemutatóra!



Önvédelmi tanfolyam

És ha már küzdelem, mit szónál némi önvédelemhez? Nem, nem a CEN-en, hiszen itt semmi rossz nem történhet veled. De esetleg máskor, máshol még jól jöhet némi önvédelmi alapismeret. Szívesen megismernéd a trükköket, fogásokat, taktikákat?

Akkor nevezz CEN-túrára, ki-mit-tudra vagy plakátkiállításra, hiszen ezek keretei között számos önvédelmi tanfolyamra jogosító utalvány is gazdára talál majd. 

Ne félj jelentkezni! Baj nem lehet belőle... És ha mégis? Akkor már tudni fogod, hogy védd meg magad.onvedelem_logo.jpg

Címkék: önvédelem bemutató nyeremény capoeira civilfalu

A bejegyzés trackback címe:

https://corvinusegyeteminapok.blog.hu/api/trackback/id/tr865249923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása