Sztárparádé a CEN-en

 2013.04.28. 16:32

ZUP,Juhász Roland,Torghelle Sándor,Tatár Csilla, Giorgio,Gianni Annoni, Kósa Erika,Szily Nóra, Vujity Tvrtko, Animal Cannibals, Gajdos Tamás.

kultur.jpg

De kik is ők és mi a közös bennük?

Gondolom már sokan kitaláltátok, hogy ők a 2013-as CEN Kultúrsátorának a vendégei. De mit is tudunk róluk, miért jó nekünk, ha meghallgatjuk őket?

 

 

HÉTFŐ:

Itt a nyár, fesztivááál!

A témában beszélgető partnerünk a ZUP zenekar lesz.

Záhony Unplugged Project néven indultak akusztikus zenekarként 2007-ben, később – már elektromosan és ZUP néven – átdolgozásokat játszottak, mostanában pedig már leginkább saját dalaikat mutatják be. A működőképes magyar szövegekbe öltöztetett ZUP-dalok egyszerre poposan fülbemászóak, rockosan lendületesek. Nem véletlenül, hiszen a négytagú zenekar korábban Outkast-, Gorillaz-, Katy Perry-, Kings Of Leon-, és Korn-számokat játszott. Változatos, olyakor merész zenéjükkel a hazai fesztiválok rendszeres fellépői.
Ha kíváncsiak vagytok, mi a véleményük az idei fesztivál szezonról, mik a jellegzetességei a manapság elindult zenekaroknak, és hogyan is lehet kitörni a milliónyi próbálkozó szürkeségei közül, akkor gyertek és üljetek be 13:30-tól 1 órára a kultúrsátorba. Itt garantáltan választ kaphattok a kérdéseitekre.

Álom vagy valóság? - Magyar foci nemzetközi szinten


Az év, amikor a válogatottunknak több esélye van kijutni a világbajnokságra, mint az elmúlt 20 évben bármikor. Az év, amikor a Videoton Európa liga csoportkörben játszott, és legyőzte a jelenlegi elődöntős Baselt. Az év ami előtt a Debrecen BL és EL csoportkörben is szerepelt. Nemsokára pedig 24 csapatos Európa Bajnokságot láthatunk. Van tehát miről beszélnünk a témában. Ebben partnerünk lesz az Anderlecht csapatának volt középhátvédje, jelenleg a Videoton játékosa, Juhász Roland. A válogatott játékos nemzetközi pályafutásának köszönhetően releváns személyiségnek számít a témát illetően. Mellette lehetőségünk nyílik megismerni Torghelle Sándor véleményét is, aki több külföldi csapatot is erősített már, most pedig ő is a Videoton csapatáben játszik. A manapság a Trollfoci oldal által ikonként kezelt játékos véleményét, 15 órától akár ebben a témában is meghallgathatjuk.

Az utca forgataga, avagy Street Fashion Budapesten

A témával kapcsolatban vendégünk 4 órai kezdettel Tatár Csilla, aki 2002 óta a Tv2 szerkesztő riportere, jelenleg a Mokka műsorvezetőjeként ismerheti őt a magyar közönség. Médiában elért szakmai elismertségét fémjelzi, hogy 2012-ben elnyerte a Glamour Magazin Woman of the Year – Az év műsorvezetője díját. 2013-tól pedig Színezd Újra kollekciójával a Sugarbird tervező csapatának tagja. Ennek kapcsán a divat világáról szeretnénk beszélgetni vele, annak is leginkább arról a szegmenséről, mely valamennyiünkhöz közel áll: mindennapi emberek stílusa, a budapesti utcák színes kavalkádja, azaz Street Fashion Budapesten.

Olasz-magyar: Két jó barát?


Kíváncsi vagy, hogyan is viszonyulnak egymáshoz az olaszok és a magyarok? Érdekel a leplezetlen igazság? Ezúttal olasz szemüvegen keresztül szemlélhetitek a dolgokat. Vendégünk 17 órától Giorgio lesz. Nem, nem Girogio Armani, Giorgio Vasari, Giorgio Perlasca, de még csak nem is Giorgio Moroder. Hanem Lukács György, külügyi főtanácsos, az Olasz-magyar kulturális évad főszervezője. Hogy miről is szólsz ez az évad, mi a jelentősége, milyen értékek rejlenek mögötte, milyen programokat kínál? Most mindenre megkaphatod a választ!

 

Fald fel a világot! - Gasztroturizmus 

Az előző téma után most megint egy olasz vendéget mutatok be, aki nem más, mint Gianni Annoni. 1994-ben érkezett Magyarországra, a Közgazdasági Egyetem ösztöndíjasaként. Az egyetem elvégzése után itt telepedett le, először egy pizzériát nyitott, majd a médiában próbált boldogulni: Friderikusz Sándor műsorában ismerte és szerette meg a magyar közönség.

Azóta több műsort is vezetett televízióban, rádióban, emellett jelenleg is a főváros egyik legnépszerűbb olasz éttermének tulajdonosa. Főzőiskolát vezet az Olasz Kulturális Intézetben, és szakácskönyvet adott ki. Mostanában nyitott több új éttermet is, emellett tart előadásokat a Corvinus egyetemen is. Ha Te is szívesen belekóstolnál kicsit a „dolce vita” életérzésbe, vagy éppen a világ más tájainak gasztronómiája érdekel, hétfő este hatkor látogass el a Kultúrsátorba, és fald fel velünk a világot!

 

KEDD

Egy új szakma születik: Pedagógusból az ország leggazdagabb üzletasszonya

Ha kíváncsi vagy egy igazi sikersztorira, és arra, hogyan lesz valaki óvónőből Magyarország leggazdagabb üzletasszonya, akkor gyere és hallgasd meg Kósa Erika előadását déltől, aki a Brokernetből kiválva Consequit néven alapította meg saját pénzügyi tanácsadó cégét.

Lélektől lélekig

Az egykor pszichológiát hallgató Szily Nórából végül újságíró lett, pályafutása 1990-ben a Magyar Rádióánál kezdődött. Ezt követően vezetett műsort a Magyar Televízióban, TV2-n és RTL-en is. Pszichológia tanulmányai leginkább az Öszintén - Szily Nórával című műsorában köszönnek vissza, ahol magyar hírességek beszélnek neki hétről-hétre legbelsőbb érzéseikről. Keddi, 13:30-as beszélgetésünk alkalmával mi is az emberi lélek kifürkészhetetlenségéről szeretnénk őt kérdezni.

 

A pokol tornácán, avagy gondolatok a Pokoli történetek című könyvsorozatról

Vujity Tvrtko-t az 1991. április-május környékén tetőző jugoszláv konfliktus, a kezdődő polgárháború tolmácsként érte el. Éppen az MTV Híradó stábja mellett dolgozott, mikor a tankok blokádja alá került. Mivel a stáb többi tagja nem tudott bejutni a háborús övezetbe, és ő Budapestre nem tudott hazamenni, így tudósítani kezdett. Mindenki azt hitte, újságíró. Jelentései egyedülállóak voltak, és mindenhol olyan szenzációt keltettek, hogy ez meghozta kedvét az újságíráshoz. 1996-ban felvételt nyert a Miami Egyetem újságírói szakára, amit sikeresen elvégzett. Állítása szerint az ott szerzett tapasztalatait kamatoztatta itthon. 1997-ben az akkor induló TV2 nyitó videóját már ő készítette el, s így a kereskedelmi csatorna első szerződtetett és azóta is egyik legnépszerűbb riportere lett. Itt készítette el legendás és roppant népszerű riportfilmjeit, melyek nem ritkán sokkoló erejűek voltak. Beható tanulmányt írt például a pörbölyi tragédiáról is. Részt vett a világ utolsó II. világháborús hadifoglyának felkutatásában és hazakísérésében Itthon két hónapon keresztül pszichológusi megbízatással kutatóként vett részt Toma András személyazonosságának megállapításában. Különböző trükkökkel bejutott Észak-Koreába, Türkménbasy birodalmába, Csecsenföldre, Csernobilba, de forgatott Ruandában és a kambodzsai gyilkos mezőkön is. Bár ezek a filmek elmondása szerint is körülbelül 10%-át teszik ki eddigi életművének, a köztudat mégis „a veszélyes utazó-újságíróként” ismeri.

Ezekről a kalandokról fog néhol sokkoló és ijesztő történeteket mesélni kedden, 15:00-tól a jelenlévőknek.

 

Tehetségek nyomában: Potenciál a magyar hip-hopban

A Forum Corvinum segítségével 16:30-tól elhozzuk nektek az Animal Cannibals-t, akik 1989 óta dolgoznak együtt. Azóta számos kazettájuk! és lemezük jelent meg, így váltak a hazai underground-szcéna legnevesebb képviselőiévé, akik azóta az új tehetségek felkutatására is nagy hangsúlyt fektetnek. Erről az életútról és karrierről fognak velünk beszélgetni, illetve a jelenlegi hip-hop helyzetről is faggatjuk majd őket.

 

Hírek, és ami a háttérben van

Kedden, 18:00-tól a meghívott vendégünk Gajdos Tamás lesz, aki jelenleg az ATV Híradó c. műsorának szerkesztő-műsorvezetője. 1980-1982 között a Testnevelési Főiskola edző szakán tanult, majd pedig 1982-1987 között a Pénzügyi és Számviteli Főiskola hallgatója volt. 1978-1986 között atléta, közép- és hosszútávfutó, 1-szeres bajnok, majd a reklám- és divatszakmában dolgozott. Manöken, fotómodell (egyike volt az első magyar férfimodelleknek), reklámfilmekben szerepelt, tanfolyamokat szervezett, reklámügynökséget alapított. 1993-tól a Szerencsekerék című műsor műsorvezetője lett. Később a TV2-nél folytatta karrierjét, a Tények sportműsorvezetőjeként. Ha érdekel, mi van egy híradós műsor kulisszái mögött, hogyan egyeztethető össze a hírek 0-24 órás készenlétet igénylő világa a magánélettel, ne maradj le beszélgetésünkről!

 

Folyamatosan frissülő tartalomért keresd fel facebook eventünket: http://www.facebook.com/events/535900643119553/

 

VEGYÉL RÉSZT 3 ELŐADÁSON, ÉS NYERD MEG A 3 DB EFOTT HETIJEGY EGYIKÉT.

Címkék: Animal Cannibals ZUP Giorgio Juhász Roland Vujity Tvrtko Gajdos Tamás Szily Nóra Gianni Annoni Tatár Csilla Torghelle Sándor

A bejegyzés trackback címe:

https://corvinusegyeteminapok.blog.hu/api/trackback/id/tr365248207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása